skor

Promenader, vandring, bergsklättring, expeditioner eller bara en enkel promenad runt staden – till detta behöver du bra skor. Rätt skor under din vandring kan vara skillnaden mellan en behaglig och uppfriskande upplevelse och ett rent helvete med blåsor, skavsår och kanske till och med vrickade vrister. Så är du inte noga med ditt val av skor, så kan din planerade expedition få ett snöpligt slut där du får be någon kompis komma och hämta dig och resten av tiden får du sitta med fötterna i fotbad framför tv:n.

Att tänka på när du väljer skor till din expedition

För att kunna välja de bästa skorna för dig måste du fundera igenom vart du kommer att gå. Hur ser terrängen ut och hur förändras den under expeditionens gång? Fler frågor du måste ställa dig är hur mycket du kommer att bära med dig, storlek och form på skorna samt nivån på stöd och skydd den kan ge. När du funderat igenom allt detta kan du börja titta på skor. Är det blöt skogsterräng bör du satsa på stabila och vattentäta vandringsskor med bra stöd för fotleden. Om expeditionen mestadels rör sig på stigar och vägar kan ett par bekväma och lätta promenadskor vara bättre.

Vilka skor passar då bäst vid skiftande terräng?

Det svåra är att avgöra vilka skor du ska välja om du planerar att din expedition ska ta sig genom växlande terräng. Är du riktigt extrem kanske du till och med planerar att klättra lite i berg. Då har du två alternativ att välja mellan. Det ena är att välja lättare vandringsskor som kan vara lagom bra i de flesta sammanhang. Det är aldrig toppen, men heller aldrig dåligt. Det andra alternativet är helt enkelt att ha med dig två par skor, som du byter mellan. Lite krångligare, men mycket skönare för fötterna.

Överväg skor från Reebok till din expedition

Reebok är ett märke som har skor för de flesta sorters aktiviteter och förutsättningar, då de specialiserat sig på just detta. Du kan dessutom vara säker på en viss kvalitetsnivå, vilket ofta är nödvändigt om du ska gå längre sträckor under din expedition. Billiga skor av låg kvalité kommer utan tvekan att snart bli en plåga, medan ett märke som Reebok kan garantera komfort under lång tid. De har också ett brett utbud, vilket ger dig möjligheten att hitta precis rätt sorts skor för den expedition du har planerat. Fråga gärna personalen i butiken när du handlar Reebok skor så att du säkert får rätt.

Även Nikes löparskor kan fungera på din expedition

Om du gått igenom hela utbudet av Nike skor inom vandring och mot förmodan inte hittar något du gillar, så kan du faktiskt titta igenom deras utbud av löparskor också. Alla Nikes löparskor är nämligen utformade enligt liknande principer som vandringsskorna – med bra dämpning och stöd på rätt ställen, så att du alltid ska kunna röra dig bekvämt, stabilt och säkert. Ett par löparskor från Nike kan ofta ge dig en lättare och smidigare upplevelse under din expedition, med vandringsskorna ger en stabilare känsla. Vilket du väljer kan bero på hur du förväntar dig att underlaget ska vara under expeditionen. Är det mycket skog och vegetation kanske vandringsskor är bäst oavsett, annars kan du prova löparskor.

Två skor från Nike som kan vara bra på din expedition

Nike View III är en mycket lätt sko med bra hålfotsinlägg. Den har mjukt foder är tillverkad med ett material som gynnar god cirkulation i foten. Gummimaterialet i denna modell ger bra grepp och är tillverkad av halkbeständiga material. Rolling Rail-tekniken som använts ger extra stabilitet för din gång. Nike Zoom Elite + 6 är en sko som är skapad för att betona på flexibilitet, stötdämpning och komfort vilket gör den till det smidigare och lättare alternativet.