1. Hongkongs Symphony of Lights Show
Guinness Rekordbok kallar det ”världens största permanenta ljus och ljudshow. ” Du kan kalla det ”gratis”. Njut av showen som involverar över 40 byggnader längs det imponerande Victoria Harbour.

2. Raffles Hotel, Singapore
Detta är ett hotell som är något utöver det spektakulära. Att bo där en natt kostar givetvis en mindre förmögenhet. Men att gå in där och njuta av atmosfär och arkitektur kostar ju inget.

3. Filmvisning i Parc de la Villette
Strax utanför Paris ligger denna enorma utomhusbiograf som visar filmer gratis (både klassisk och modern) varje kväll under juli och augusti.

4. Konstvisning i St Peterskyrkan – Vatikanen
Vill du se verk från några av historiens bästa artister gratis? Då behöver inte gå till ett konstmuseum för det. Gå till denna heligaste av katolicismens heliga platser och njut av konstverk av Rafael, Bramante och Michelangelo.

5. Norrsken i Norrland
Det skulle vara väldigt, väldigt svårt för regeringen att ta betalt för att titta upp mot himlen. Så dra full nytta av detta genom att besöka norrland om vintern och fascineras av att se himlen lysa grönt.

6. The Kensington High Street Roof Gardens, London
Fram till 2012 var detta den största takträdgård i Europa. Denna charmigt frodiga – 1,5 hektar stora trädgård – är gratis att besöka och öppen för allmänheten. Den syns inte från gatan, så leta upp dem genom att söka efter Jungfruflaggan.

7. Lindt chokladfabrik i Zürich
Även Kalles gyllene biljett kostade priset av en chokladkaka. Så är det inte hemma hos världens mest kända chokladmärke, som erbjuder gratis rundturer i fabriken.

8. Åka skidor som Old Saint Nick i Quebec
Genom att klä ut dig som Old Saint Nick får du åka gratis i skidbackarna i Le Massif i Charlevoix utan kostnad.