Element Spa Stockholm är ett spa som ligger i centrala Stockholm (Ringvägen 98) och är en del av Clarion Hotel och du kan enkelt boka detta hotell via spanärastockholm.se . Allt började med att hotellet ville erbjuda sina gäster något mer än en skön hotellvistelse och resultatet blev ett spa dit många hotellgäster går under sin vistelse. Men självklart är det även möjligt att komma hit för enstaka behandlingar eller för att njuta en heldag av allt vad detta spa kan erbjuda.

Deras koncept är att fokusera verksamheten kring yoga, pilates, meditation och behandlingar med fokus på indisk tradition. Utöver klassisk spa erbjuds även workshops och föreläsningar för den som vill fördjupa sig inom någon speciell del av dessa avslappnande aktivititer.

Ayurvedabehandlingar m.m

Som en röd tråd går filosofin Ayurvedra genom hela detta Spa. Filosofin har sitt ursprung från Indien och massagebehandlingarna bygger på en blandning av oljemassage och yoga. Bland annat erbjuds Yogamassage, indisk huvudmassage och Garshan. Det sistnämnda är en massagemetod som går ut på att öka cirkulationen och därmed öka energinivån i kroppen. Massagen utförs med råsidenvantar och helt utan några oljor eller annat som smörjs in på kroppen. Förutom att det är skönt med massagen ger vantarna en silkeslen hud. Dessa vantar får man sedan även ta med sig hem för att man ska kunna få fortsatt behandling hemma.

Aktiviteter

Många går till ett spa för att hitta ro och stillheten i vardagen. Detta hittas med lätthet på Element Spa Stockholm men de erbjuder även aktiviteter som skapar ett bättre välbefinnande i längden. Den som har svårt att komma igång med sin träning eller inte vet hur den ska läggas upp kan hitta sin personliga tränar här. Med en erfaren PT ökar chanserna att lyckas betydligt då de känner igen och kan bemöta de vanligaste misstagen som många gör när de ska maximera sin träning.

Andra aktiveteter är yoga för alla åldrar. Ett speciellt populärt pass är Mamma-Baby Yoga vilket är ett yogapass som är fokuserat på att bygga upp de muskler som kvinnan kan behöva fokusera på efter en graviditet och förlossning. Utöver det uppskattas passet av många då de upplever att de hittar avslappning, fokus och får ny energi.