För många barnfamiljer är badmöjlighet något absolut nödvändigt vid val av semesterort. Ett nöje som hela familjen kan ta del av även om vissa prioriterar att sola medan andra hellre håller sig i vattnet.

De flesta städer som ligger vid en sjö eller hav har något slags bad. Däremot är det inte alla som kan klassas som badort. En badort erbjuder ofta ett komplett utbud gällande badupplevelser för stora och små. Ofta med en camping nära den långa stranden för de som vill bada och roa sig på strandområdet flera dagar.

Vilken badort som ska väljas beror mycket på om man trivs med att det är hundratals andra på stranden eller om man hellre söker sig till mer lugnare områden. Utöver det självklart vilket utbud av aktiviteter i närheten som är av intresse.

Badorter

Pite Havsbad

Pite Havsbad är verkligen en komplett badort. Här finns en lång och fin sandstrand mot havet samtidigt som boende kan hyras på campingen mycket nära badet. Havsbadet kan snarare kallas för turistanläggning då det här finns bad och annan underhållning både för stora och små. Äventyrsbad kompletterar havsbadet och vill man ha det lugnare är det spa- och relaxavdelningen som ska besökas. På kvällen finns flera restauranger att välja mellan.

Frösakull

Det är inte alla som förknippar Frösakull som en av Sveriges mest kända badorter. Det gäller däremot Tylösand. Frösakull kan ses som en förlängning av stranden i Tylösand men det finns flera fördelar att välja just Frösakull. Här är tempot inte lika högt och antalet som trängs på stranden inte i närheten av antalet i Tylösand. Samtidigt är det mycket lätt att ta sig till den större badorten om man söker större utbud av restauranger, barer m.m.

Båstad Strand

Redan 1834 var Båstad känd som en av Sveriges mest populära badorter. Det har sedan dess hållit i sig. På den långa stranden finns det människor från tidig morgon till sen kväll. Här badas det även året runt tack vare det kallbadhus som ligger på stranden. De som är intresserade av att bada kallbadhuset kan boka ett spapaket på hotellet som ligger mycket nära stranden. Då ingår bland annat denna badupplevelse.

Många tar även en kvällspromenad på stranden för att se de lyxiga båtar som inte sällan ligger förtöjda vid bryggorna. För Båstad är inte bara känt för sin fina strand utan även för dess lyxiga uteliv. Det märks även gällande utbudet av barer och nattklubbar.