För dig som vill göra en unik och givande utflykt i Sverige finns det få ställen som erbjuder så mycket som Laholm. Trots sin lilla yta erbjuder Laholm logi, underhållning och sevärdheter i svensk toppklass.

Laholm är en Sveriges riktiga gamla städer, vilket också gör att det finns mycket kultur att ta del av. Staden är faktiskt den första staden i Halland med stadsprivilegier, något man fick redan på 1200 talet.

Kultur och sevärdheter för alla

En anrik stad har ofta mycket att se, och Laholm är inget undantag. Förutom den fängslande naturen som bjuder både på stora naturreservat och stora forsar finner du även ett stort utbud av museer.

Fler av naturområdena i staden är rankade som bland de finare i Sverige, något man snabbt förstår när man ser de för första gången. För den som är mer intresserad av kultur kan en utflykt till något av museerna eller fornlämningarna starkt rekommenderas.

Laholm har mycket att erbjuda, så mycket att det kan vara svårt att veta på förhand vad man vill prioritera som turist. För att få en bättre uppfattning om vad staden erbjuder kan det därför vara klokt att se LoveLaholm.se. Där finner du information om allt från boende till aktiviteter och lokala företag.

Laholm – En stad värd ett längre besök

Med all sannolikhet har du funnit något som intresserar dig i Laholm. För den som likt många andra inte tror sig ha tid att se allt i Laholm rekommenderas ett längre besök. Som semesterort gör sig Laholm utmärkt, tack vare sin natur och tillgänglighet.

För den som vill upptäcka mer av staden rekommenderas därför att ta in på något av stadens hotell och sedan fylla flera dagar med roliga aktiviteter. Är ni flera som reser kan det även vara en god idé att dela upp sig, så att alla får ta del av det som de är intresserade av.