Det bästa sättet att utforska Sverige på är att resa utan plan och bara ta varje dag för sig. På så vis kan du alltid vara öppen för nya förslag, resvägar, aktiviteter och resmål. Med en flexibel resplan krävs dock en flexibel ekonomi. För att kunna göra spontantaktiviteter och avstickare till platser som inte ligger på den planerade rutten krävs pengar. Att resa i Sverige är underbart men dessvärre inte gratis. Något som kan bidra till ekonomisk flexibilitet på din resa genom Sverige är ett kreditkort. Med ett kreditkort slipper du oroa dig för att dina pengar tar slut. Samtidigt kan ett kreditkort ge dig försäkringar som ger dig lite extra skydd om något oväntat skulle inträffa på resan.

Kreditkort ger dig en ekonomisk flexibilitet

Med ett kreditkort har du en budget upp till den förutbestämda kreditgränsen. Gränsen kan variera beroende på dina egna förutsättningar och beroende på kreditgivaren. Det är nämligen kreditgivaren som sätter din kreditgräns, gränsen för hur mycket du kan spendera med ditt kreditkort. Använder du ditt kreditkort på resa så kommer du nästföljande månad att få en räkning. Din räkning kan du välja att betala direkt eller skjuta upp. Du kan även välja att delbetala din räkning. Väljer du att betala din kreditkortsräkning från resan direkt uppstår inga räntekostnader. Den ekonomiska frihet du känt på resan har med andra ord varit helt gratis.

underlatta-resan-med-ett-kreditkort

Samla och utnyttja bonusar med ditt kreditkort

Att ha ett kreditkort med på expeditionen genom Sverige innebär inte bara ekonomisk frihet. Ett kreditkort med bonus kan även ge dig bonusar i form av återbäring, rabatter och andra förmåner. Planerar du att resa runt i Sverige med bil kan exempelvis ett kort med drivmedelsrabatt vara passande. Vill du att besöka många restaurangen under resan kan ett kort med rabatt på restauranger och krogar vara det bästa valet för din budget. Hitta ett kreditkort med bonus som passar din resa för att maximera nyttan av att ha ett kreditkort med dig.

Reseförsäkring kan skydda dig även på resa inom landet

De allra flesta kreditkort ger dig någon form av reseförsäkring. Allra vanligast är skydd mot förseningar. Det gäller både förseningar av ditt färdmedel och ditt bagage och gäller såväl utomlands som i Sverige. Väljer du att flyga inrikes på din resa genom Sverige kan ett kreditkort därför ge dig ersättning om något skulle gå snett. Detta gäller i de fall där du valt att betala resan med ditt kreditkort.