SeglingSverige är ett fantastiskt fint land som har mycket att erbjuda. Det finns egentligen inget som inte finns inom Sveriges gränser då man har alla årstider, möjlighet att bada i både salt- och sötvatten och mycket annat. Inget går heller upp emot den svenska sommaren. Kanske uppskattar man den så mycket eftersom det är vinter och kallt så stor del av året. Segling i den svenska skärgården med alla små öar och tallbeväxta holmar är ett måste om du inte redan har provat det. Är du inte så mycket för att segla så går det att ta sig ut till några av öarna med passagerartrafik.

Förr i tiden var det så mycket bättre att semestra utomlands eftersom det var mycket billigare och mer exotiskt att äta och dricka i länderna kring Medelhavet. Idag är det inte speciellt billigt och vi har tagit in mycket av medelhavskosten i vår kost. Så varför lägga pengar på dyra flyg- och charterresor till sydligare länder när det går lika bra att semestra hemma i Sverige. På ExpeditionSverige lär du dig allt du behöver veta om att resa i Sverige.

Besökare med varierad nationalitet

Förutom att vi svenskar semestrar allt mer hemma i Sverige har även Tyskar, Danskar, Fransmän och Engelsmän formligen börjat invadera de svenska badorterna och stränderna på sommaren. De svenska städerna har så mycket att erbjuda och det är inte så dyrt att bo på hotell i Sverige och inte heller att äta här. Många restauranger ute i de svenska städerna börjar även förstå det stora värdet av att ha uteserveringar på sommaren. Många uppskattar det enkla i att sitta på en uteservering ta en öl och titta på folk som spatserar förbi.

IshotellMånga mindre kommuner i Sverige som förstått värdet av att bevara gamla tiders seder och bruk. De större städerna som samtidigt satsat på det nya har mycket att erbjuda för den turist som vill uppleva något utöver det vanliga. För den som inte besökt Kiruna är det att rekommendera p.g.a. att stadens blandning mellan det gamla livet tillsammans med det nya ger en fantastisk upplevelse för den turist som söker sig hit. Här hittar man t.ex. malmbanan som transporterat malm i alla tider från Kiruna till Narvik och Luleå. I Kiruna finns även det kända Ishotellet med sin ”Absolut Icebar” där Absolut Vodka serveras i en isig miljö.

I svenska städer finns faktiskt mycket att uppleva och städerna har ofta egna upplevelser som är anpassade efter städernas egna kultur och historia. T.ex. kan man besöka Falu Koppargruva, Stockholms skärgård och mycket annat. Det gamla fäbodarna är unika och finns inte någon annanstans i världen. Klicka dig vidare på ExpeditionSverige för att läsa mer ingående om de ämnen som vi tagit upp här.